Waitomo Caves
Vandaag naar de Waitomo Caves. Om 07.30 uur komt de bus me al halen, dus dat wordt vroeg opstaan. Dit keer word ik een keer wakker door de wekker. Om 10.00 uur zijn we in Waitomo aangekomen. Ik moet nog een uurtje wachten voordat de tour naar de grotten begint.
Met Spellbound Tours 2 grotten bezocht. Eén was te wandelen en hier heb ik mooie foto's gemaakt. Van de ene naar de andere grot ook nog even lekker een kopje thee en koekjes. We kwamen langs een beekje waar aalen in zwemmen. Ze kunnen wel 2 meter lang en 80 jaar oud worden.
In de glowworm grot is het in het begin lastig om wat te zien. Maar zoals de tourguide uitlegt wennen je ogen binnen 20 minuten aan het donker. Verbazingwekkend hoeveel je dan kunt zien zonder verlichting. In een klein bootje varen we op de rivier die door de grot stroomt. Aan het plafond hangen allemaal glowworms. Het is net alsof je onder een sterrenhemel vaart.
Helaas is het niet gelukt om foto's te maken in de glowworm grot. Dit vraagt nogal wat kennis van de camera. Misschien als ik thuis ben maar een keer een cursus doen, want het is wel ontzettend leuk om te fotograferen. Ik schat dat ik nu al rond de 3500 foto's heb gemaakt.
Morgenochtend vertrek ik met de bus naar Turangi, dan naar National Park, waar ik woensdag de Tongariro Alpine Crossing ga lopen.