Rebecca in New Zealand

Paihia

Vandaag gaan we naar Paihia met de auto. Paihia ligt in het Northland van New Zealand. Deze omgeving wordt the Bay of Islands genoemd. Om 11.00 uur vertrekken we. Het is een lange weg met heel veel bochten door de heuvels en bergen. Echt een mooi landschap, met zoveel verschillende kleuren en vergezichten. Onderweg hebben we gegeten bij een restaurant dat de 'Top of the Dome' heet. Het ligt boven aan de Dome Vallei en heeft een prachtige view.

Om 15.00 uur arriveren we in Paihia. Wat een omgeving, een rostigekustlijn, mooie blauwe zee en heel veel kleine eilandjes. Het is een toeristische plek, echt een badplaats, maar toch heb je niet het gevoel dat het vol en druk is, zoals je dat hebt in veel badplaatsen in Europa.

Eerst even de excursies voor de komende dagen regelen. Woensdag gaan we de 'Dune Rider off road tot Cape Reinga' doen, dan vertrekken we's morgens om 7 uur naar het noordelijkste puntje van New Zealand. Donderdagstaat 'Swim with the Dolphins' op het programma, dit is een boottocht langs de 144 eilanden en dolfijnen spotten. Als ze geen jongen hebben dan is er ook een mogelijkheid om te zwemmen met de dolfijnen. Dat zou echt een 'dream come true' zijn.

Aangekomen bij het appartement. Deze is lekker ruim met 2 slaapkamers en uitzicht op zee. Door de eigenaar worden we goed geholpen. Wat een service en vriendelijkheid kennen ze hier toch in New Zealand. Hij legt alles uit over de omgeving en wat er te doen is. Zodra hij erachter komt dat we twee excursies hebben geboekt en we geen combo korting hebben gekregen, gaat hij meteen bellen en regelt alsnog de korting voor ons. Ook krijgen we een advies wat volgens hem het beste restaurant van Paihia is.

Voor het eten nog even langs de winkeltjes. Wat ik daar tegenkwam was fantastisch... een cuddle buddy, aangezien ik de mijne thuis moest laten heb ik deze maar gekocht

Laughing
. Dit is een flexibel kussen, met hele kleine balletjes. Het is lastig uit te leggen als je het niet hebt gevoeld. Zodra je het voelt wil je er alleen maar mee knuffelen, vandaar de naam cuddle buddy. Het is zo geweldig dat ik het eigenlijk zou moeten gaan importeren en verkopen in Nederland. Zie ook www.cuddlebuddies.co.nz.

Op weg naar het restaurant Peppercorn, dat is aangeraden door de eigenaar van het appartement. Speciaal aangeraden is de Seafood Chowder, dus deze natuurlijk genomen. Samen met garlic and chilli bread is het om je vingers bij op te eten. Seafood Chowder een zeer crèmige en gebonden soep met zeevruchten (garnalen, inktvis, mosselen) erin. Zelfs de mosselen zijn heerlijk, terwijl ik deze normaal niet lust. Als je van vis houdt dan is New Zealand het land ervoor. Elke dag vers en echt heerlijk.

Nu zitten we in het appartement bij te komen van de dag reizen. Morgen een drukke dag voor de boeg met allemaal nieuwe indrukken, dus vanavond maar eens lekker vroeg gaan slapen. Voor donderdagavond hebben we ook een Cultural Night geboekt. Dan krijgen we een show waarin het verhaal van de Maori wordt verteld.

Nog iets leuks wat ik me niet had gerealiseerd voordat we naar het noorden gingen is dat alles natuurlijk in New Zealand omgekeerd is ten opzichte van Europa. Ze rijdens links, maar ook is het in het noorden warmer dan in het zuiden. Zo is een een plaatsje waar de Engelsen huizen hebben gebouwd met de tuin de verkeerde kant op. Zij dachten natuurlijk richting het zuiden, maar dat moet hier richting het noorden zijn.

Marielle

De cuddle buddy is inderdaad geweldig!!!!!

In Nederland zijn ze te koop bij Bever Sport en bij George Kniest (watersport winkel in Almere).

Jacky

Hi Rebecca,

Zo te lezen en naar aanleiding van de verhalen van Arjen heb je het erg naar je zin! Geniet ervan mocht je nog meer van die kleine baby dolfijntjes tegenkomen, geef ze een knuffel van mij.

Veel plezier!

Liefs Jacky

Silvia

Hey Rebecca, geweldig die verhalen, ik blijf het zeggen.
Jammer dat je niet met de dolfijnen kon zwemmen maar geweldig om jonge dolfijnen te kunnen zien. En wie weet krijg je nog een kans. Groetjes, Silvia

Hayke

Leuk hoor! Ik lig nu nog in mijn bed in New Plymouth en ik zocht op internet info over bay of Islands en zwemmen met dolfijnen. Zo kwam ik hier terecht. Gelukkig heb ik in Akaroa al met ze mogen zwemmen maar wil heel graag nog een keer. Dus ik zoek nu de beste spot km morgen te overnachten voor ons 3 dagen in de bay of islands. Met groeten, hayke