Auckland - Mount Eden
Om 12 uur is mijn tweede deel van de reis begonnen. Vanaf dit moment ga ik alleen reizen en veel nieuwe plekken van New Zealand ontdekken. Van Auckland naar Christchurch, zo’n 1461 km (volgens Google Maps, met dank aan Arjen).
Met de bus van Albany naar Auckland City. Dan is het nog een half uurtje lopen naar het hotel (City Lodge Auckland). Dit is de eerste keer dat ik een langere tijd met de backpack moet lopen en ik moest zeggen hij bevalt prima. De hotelkamer is erg klein, maar dit wist ik van te voren. Maar wat heb je nodig als je alleen bent in een stad, uiteindelijk slaap je er alleen maar. Ik heb tenminste een eigen badkamer en zelfs uitzicht op de skytower. Is altijd nog beter dan een slaapzaal in een hostel. Daar voelde ik toch weinig voor, dus over het algemeen heb ik basic hotelkamers geboekt. Die zijn in New Zealand een stuk goedkoper dan in Europa, dus het valt allemaal ruim binnen m’n budget.
Als ik de straat uitloop zie ik meteen een Starbucks. Dat is handig voor morgenochtend, om lekker een bak koffie te halen. Natuurlijk kan ik het niet laten om nu ook lekker vast wat te drinken.

Vandaag is een prachtige en warme dag. Het is erg helder, dus een goed moment om naar Mount Eden te gaan, waar je een prachtig uitzicht hebt over Auckland.
Aangezien het zo’n mooie dag is en ik toch vast wat wil oefenen om straks de Tongariro Alpine Crossing te kunnen lopen, besluit ik om te lopen naar Mount Eden. Dit is een trip van ongeveer 1,5 uur, dus het moet te doen zijn. Het is toch nog een heel stuk. De wegen zijn hier namelijk niet vlak en af en toe stijgt het behoorlijk. Maar eenmaal bovengekomen is het zo de moeite waard! Wat een uitzicht, ik kan m’n ogen bijna niet geloven. Ik raak niet uitgekeken en maak lekker veel foto’s. Mocht je ooit in Auckland zijn, dan zou ik dit zeker op je to do lijstje zetten, want het is waanzinnig. Als je niet wilt hoef je niet te lopen, want je kan helemaal met de auto of bus naar boven gaan.
Nog wat feitjes: Mount Eden is 196 meter hoog en heeft een symetrische kater van 50 meter diep. De kater staat bekend als ‘the Food Bowl of Mataaho, the god of things hidden in the ground’. Vanaf Mount Eden is het 18116 km naar Amsterdam. Dan besef je je toch wel dat je heel erg ver weg bent.
Ik wil nog lang niet naar beneden en besluit lekker in het gras te gaan liggen en in m’n boek te gaan lezen. Heerlijk in de zon en ook nog genieten van het uitzicht en een goed boek. Het werkt zo ontspannend dat ik bijna in slaap val.
Helaas is het tijd om naar beneden te gaan, gelukkig gaat dat een stuk sneller dan omhoog. Lekker wat gegeten in de Foodcourt van Skycity. Dit is een grote bioscoop en ik had het idee om nog even een film te pakken, maar ben zo moe van al het lopen dat het beter is om lekker naar m’n hotelkamer te gaan. Ik heb niks te drinken, dus eerst op zoek naar een supermarkt. Na behoorlijk wat straten eindelijk iets gevonden. Als ik weer terug ben bij het hotel zie ik dat tegenover het hotel ook een kleine supermarkt is. Die had ik vanmiddag echt niet gezien.

Morgen staat er ook weer veel in de planning. Naar het Auckland Museum en als het weer het toelaat misschien nog met de ferry naar Devonport. Nu nog even lekker lezen en dan is het echt tijd om te gaan slapen. Het is een prachtige en vermoeiende dag geweest.