Cape Reinga
Om 7 uur 's morgens klaar staan voor de bus dat is toch wel erg vroeg. We gaan vandaag een trip van 470 km maken. Van Paihia naar Cape Reinga, het noorderlijkste puntje van New Zealand en weer terug. Voor iedereen is het vroeg dus om 08.45 uur is het tijd om even te stoppen, in Taipa Bay, voor een kop koffie en het inslaan van de lunch. Dit is namelijk de laatste mogelijkheid voor Cape Reinga om eten in te slaan. In Cape Reinga is geen mogelijkheid om te lunchen of om iets te kopen, dit is namelijk heilig grondgebied van
de Maori.
Bij Waipapakauri met de bus 90 Mile Beach op. 90 Mile Beach is een zeer lang uitgestrekt strand waar menig auto en bus al gestrand is. Onze chauffeur rijdt met 100 km per uur over het strand. Dit doet hij dagelijks, dus we hebben er vertrouwen in dat het goed komt

Onderweg stoppen we bij de hoge duinen om te gaan zandsurfen. Het is een hele klim omhoog, die ik goed voel in m'n benen. Met een bodyboard (hierop liggend op m'n buik) ga ik naar beneden. Helaas heb ik de techniek nog niet helemaal door en ga ik eigenlijk niet zo snel. Dan nog maar een keer omhoog want ik wil ook zo snel gaan als de rest. De 2e keer gaat erg goed en ik maak me een snelheid. Het zand (dat erg fijn is) zit echt overal, in m'n
mond, oren en onder m'n kleding. Maar wat een kick!

Om 12.15 uur zijn we dan eindelijk aangekomen bij Cape Reinga. Wat een prachtig uitzicht van de kustlijn van New Zealand. Natuurlijk wil ik ook naar de vuurtoren lopen, die wat verder naar beneden ligt. De Maori geloven dat dit het punt is waar de zielen van de overledenen New Zealand verlaten, op weg naar het land van oorsprong, namelijk Hawaiki. Hier komen ook twee zeeën bij elkaar, namelijk de Tasman Zee en de Grote Oceaan.
Je kan hier verschillende hikes maken, maar helaas is daar geen tijd voor, aangezien de bus over drie kwartier weer vertrekt. Dat is dan weer een nadeel van een georganiseerde dagexcursie doen, je bent erg afhankelijk van het schema. Over het algemeen krijg je maar weinig tijd op plekken waar we stoppen. Maar tenslotte is dit een route van 470 km, dus we kunnen niet te lang op één plek blijven.
Via de snelweg rijden we weer terug naar Paihia. Onderweg stoppen we bij Gumdiggers Park, waar we een korte rondleiding krijgen. Hier staan wat jonge Kauri bomen. De Kauri boom is die alleen het Noorden van het Noordereiland groeit. Het duurt maar liefst achthonderd jaar voordat bomen van deze soort zijn volgroeid. Het hout en de hars werden vroeger op grote schaal gebruikt. Het gevolg hiervan is dat 95 procent van de bomen is verdwenen. De gum die uit de wortels van de bomen werd gehaald werd gebruikt voor verf of om sieraden van te maken.
De volgende korte stop is bij Ancient Kauri Kingdom waar je prachtige houtwerken (van de Kauri boom) kan bekijken. Natuurlijk is hier ook genoeg te koop, van prachtige meubels van hout tot de souveniers voor de toeristen.
Voordat we weer terug gaan naar Paihia stoppen we nog even bij Mangohui Fish Shop. Hier kan je heerlijke verse vis kopen. Na de hele dag reizen hebben we best trek gekregen, dus een fish & chips gaat er wel in.
Na een ontzettend lange dag, met heel veel nieuwe indrukken zijn we om 18.00 uur weer terug bij het appartement. Dat wordt vroeg slapen vanavond.
Net al je reisverhalen (tot nu toe) gelezen....In zo'n korte tijd heb je al een hoop gezien. Volgens mij heb je gewoon geen tijd om het thuisfront te missen ;-)
Geniet er van en neem wat van het warme weer mee, wij zitten hier namelijk behoorlijk te bibberen.
Is het daar ook zo schoon op straat?
gr, Monique
Hey Rebecca , zo te zien geniet je wel. Mooie foto's trouwens. Welkom in de kring van fotofielen
Hai Rebecca, zo te zien en e lezen heb jij de tijd van je leven daar, wens je heel veel plezier op je volgende tochten