Rebecca in New Zealand

Auckland City

Vandaag rond 7 uur wakker geworden. Eindelijk begin ik weer een beetje in een normaal ritme te komen en m'n oude zelf te worden. Vandaag staat een dagje naar Auckland City in de planning. Op dit moment is het erg bewolkt en regent het af en toe. Om 10.15 uur aangekomen in Auckland City, Queen st. Dit is de grote winkelstraat van Auckland. Met de bus vanuit Albany (buitenwijk Auckland) is het uiteindelijk een half uurtje. Bij de bushalte stonden twee mensen van City Ambassadors die me meteen uitlegde waar alles was, dat er een gratis bus door de stad gaat en ik kreeg een stadsplattegrond mee. Toch erg handig al deze informatie. Op dit moment is het nog erg rustig in de stad, maar dat zal wel komen door het tijdstip en het weer. Eerst even lekker koffie gedronken bij Starbucks, lekker voor het raam mensen kijken. Dat is nog eens een goed begin van de dag.

Van Queen st. naar de Sky Tower gelopen. Het is nog steeds erg bewolkt en hierdoor mogen er geen mensen naar boven. Het uitzicht zal dan ook niet geweldig zijn, dus eerst maar even wat anders bekijken. Naar Victoria Park Market gelopen. Dit moet een kleine overdekte markt zijn met winkeltjes. Het is helaas erg vervallen en er zijn alleen prullen voor toeristen te koop. Op de terugweg van Victoria Park Market een outdoor store tegengekomen, hier nog een paar goede wandelsokken gekocht. Wat wel grappig was is dat ze ook een trommel verkochten die je in de magnetron kan zetten en dan blijft je voedsel 4 uur lang warm. Ben benieuwd of dat werkelijk zo is.

Vanaf 10.30 tot 13.30 uur al aan het wandelen door de stad, dus hoog tijd voor een lunch. Lekker buiten gezeten bij een kleine eetgelegenheid. Wat opvalt is dat er meer mensen alleen zitten. In Nederland voel je je dan altijd bekeken, maar hier is het heel normaal. Degene die naast me zit aan een tafeltje begint vrij wel meteen een gesprek. Hij komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en woont al negen jaar in New Zealand. Volgens hem is het Zuidereiland het mooiste en als je hier vier weken op vakantie bent, kan je beter 1 week het Noordereiland doen en 3 weken het Zuidereiland. Hij heeft me ook nog een goede tip gegeven waar je op het Zuidereiland walvissen zou kunnen zien.

Ondertussen is het weer een stuk beter geworden. Mooie blauwe lucht met hier en daar een wolkje. In New Zealand zeggen ze: 'If you don't like the weather, wait ten minutes.'Moest iets langer wachten, maar het heeft niet lang geduurt.Opnieuw op weg naar de Sky Tower. We mogen weer omhoog, gelijk maar een ticket gekocht voor de bovenste verdieping, de Skydeck. Je hebt twee levels: Main Observation Level = 186 mtr en Skydeck viewing platform = 220 mtr. Op de Main Observation Level heb je een prachtig uitzicht, je kan echt heel ver kijken. Natuurlijk gaan we nog wat hoger, de 60ste verdieping. Op de Skydeck merk ik dat de toren beweegt en ik voel me wat onstabiel op m'n benen. Dit is toch wel een stukje hoger...

Inmiddels is het al 4 uur en heb nog steeds Auckland Museum en Mount Eden niet gezien. Dat ga ik vandaag niet meer redden, dus ben zeker van plan om een andere dag nog een keer naar Auckland te gaan. Waarschijnlijk neem ik dan de Ferry. En aan het einde van de dag ben ik blij dat ik goede wandelschoenen heb gekocht, want na 6 uur lopen heb ik geen pijn in m'n voeten. Tenslotte is een stad verkennen het leukste te voet, dus ik heb in de stad geen enkele bus genomen.

Morgenochtend vertrekken we voor 4 dagen naar Paihia. Hier gaan we een tweetal tours doen. Met de bus naar het Noorderlijkste puntje van New Zealand en onderweg zandsurfen. En de volgende dag gaan we een boottocht maken en zwemmen met dolfijnen. We gaan in Paihia 3 nachten verblijven en gaan vrijdag weer terug naar Gulf Harbour.

Darko

Hi Rebecca!

Na lang wachten is het nu jouw tijd om maximaal te genieten van een nieuwe land en nieuwe mensen! Het is duidelijk dat je het erg naar je zin hebt en te zien aan je foto's zijn de omgevingen prachtig!

Ikzelf kijk bijzonder veel uit naar je ervaringen op het Zuidereiland en het ongelooflijke natuur!

Wees voorzichtig en geniet ervan!

Darko

Silvia

Hai Rebecca,
Leuk jouw verhalen en de foto's. Ik kijk elke keer weer om te zien of er al iets nieuws wordt vermeld.
Hier sneeuwt het weer volop.
Dus genieten meis, met volle teugen hoor!!
Groetjes, Silvia